Reklamer, teknik og blogs

22. November 2005

Det ville billedligt talt være som at gribe ekstra hårdt fat i rællingen på et skib, der er i havsnød “” hvilket muligvis nok giver en psykologisk tilfredsstillende oplevelse af at stå fast, men som ikke i længden kan skjule det faktum, at man er i elementernes vold. “” Christensen & Kreiner

Jeg har det nok som alle andre med reklamer: De er i langt de fleste tilfælde uendeligt uinteressante og fortæller mig om ting, jeg i reglen ikke har brug for; jeg bruger ikke rynkecreme, har ikke brug for en bil til syv personer, har ikke lige påbegyndt med min pensionsopsparing og er ikke i færd med at handle bolig med Peter Nordvig. Det skal nok komme alt sammen (Nybolig undtaget), men onsdag aften før man skal se de desperate husmødre rager det mig en dybfrossen bønne (og dem er der stensikkert fødseldagstilbud på i Bilka, der med prisgaranti har gang i den helt store priskrig og så videre).

Jeg synes reklamer skal være underholdende eller flotte. Og hvor leder det mig så hen? Tja… vores gode venner fra SONY har lige lanceret en ny fladskærmsserie, Bravia. De har i den forbindelse (sjovt nok) lavet en reklame, der må siges at være noget ud over det sædvanlige. Den er de så stolte over, at de sågar har lavet en hjemmeside til reklamen.

På et plan kan jeg godt forstå dem, men samtidig synes jeg måske at det glade budskab om selve formålet med reklamen går tabt i al postyret?

Og når jeg nu har fundet en flot reklame, så skal jeg da også nævne et eksempel på en sjov. Samtidig er der lidt forbrugeroplysning i den “” den findes nemlig også i en redigeret udgave til tv, som jeg ikke synes giver så meget mening. Så hvis man virkelig vil finde ud af hvorfor ham gutten i 3-reklamen har et hår i munden og laver human beat box til Like a virgin, har man nu muligheden.

Hvad er der ellers af nyt?

Tja… Maria har endnu ikke født, alfaversionen af det nye program fra TraceWorks er færdig, og jeg er ad omveje blevet beta-tester for en meget omtalt lille ting, Measure Map. Den kan fortælle en ting og to om hvad der bliver set på ens site og er tiltænkt bloggere. Jeg tester den på Quirkyalone, som jeg arbejder på for tiden.

Og nu tænker læseren “œJa ja, godt for dig, men hvornår bliver det her interessant for mig?”.

Det gør det nu: Jeg har det sidste lange stykke overvejet at få lavet min ganske lille side lavet om. Jeg har til Quirky brugt systemet Word press som jeg er ganske tilfreds med. Så tilfreds at jeg overvejer at flytte min blog derover!

Og igen kan man spørge sig selv, hvorfor det nu skulle være interessant. Men det er interessant fordi det vil give brugeren et bedre overblik over bloggen i emner og år, man kan se om der er skrevet kommentarer (i stedet for at skulle klikke og så finde ud af, at det var der ikke), men også fx give mulighed for at lave søgninger, så man kan få at vide hvor mange gange jeg har gjort grin med Kenneth Carlsen. Det er da smart…

Og nu vi er ved ting der er smarte… Den nye Xbox 360 kommer på gaden her i denne uge. Så langt så godt. En af de smarte nye ting, er at controlleren er trådløs, hvilket jo også er fint nok. Men så begynder det at halte lidt:

“œThe standard controller is wireless, running on two AA batteries out of the box. An optional $20 accessory kit includes a rechargeable lithium-ion battery pack and a USB cable that lets the controller charge while you play.” (kilde)

Øh bøh… fjerner det ikke en hel del af idéen, hvis man skal bruge et kabel til den trådløse himstregims?!?

Ugens alias: En Evil Knievel

10 kommentarer til “Reklamer, teknik og blogs”

 1. pelle mener:

  Blogging
  # Mads:
  Mange tak! Jeg håber også at jeg kan få lavet den bare lidt anderledes mht. udseende. Evt. kan den der Skands julebryg også komme i spil i et væddemål II 😉

  # Jannic:
  Jeg tror lidt at fx Measure Map stiller svar på nogle spørgsmål, der er meget normale, når først man er trådt ud i fodgængerfeltet: Er der overhovedet nogen der læser, hvad jeg skriver? Den type ting kan MM besvare – men så heller ikke mere end det.

  Du har da ret i at den dybe tallerken bliver genopfundet regelmæssigt, men det er igen nok (jf vores sidste diskussion) noget med at vi bliver udsat for ting, før de bliver helt mainstream og dermed er trætte af dem, når aviser begynder at tale om dem. Første gang jeg prøvede at sætte en blog (e-blogger) op var i … 2000, da jeg boede i Rusland, så der er jo intet nyt under solen rent teknisk. Når jeg overvejer at skifte er det også fordi jeg synes det er lidt kedeligt at sidde og trampe html af – det kan jeg jo ligeså godt få et system til. Men jeg vil da overveje et cms i stedet.

  Kh Pelle

 2. pelle mener:

  Hvis ikke blog…
  # Jannic II
  Har du et eksempel på noget cms der rent faktisk er til at bruge? Jeg synes dem, jeg har set på virker ret uoverskuelige.

 3. pelle mener:

  Blogging CMS
  Hej igen,

  opensourcecms kender jeg godt, men jeg synes ikke det giver et gevaldigt godt overblik over de forskellige systemer. Jeg kender også typo3, men det er vist at skyde cyklister med kampvogne 🙂

  Joomla ser godt ud – jeg vil lige prøve at give det en chance.

 4. pelle mener:

  Blog igenigen
  Hmmm… jeg har tjekket lidt hist og pist. Joomla er der et eller andet ved jeg ikke lige bryder mig så meget om. Drupal virker også mere portal-agtig end personlig på en eller anden mystisk måde.

  Til gengæld er det interessant at se, at det er blevet anmeldt som en del af en større omgang: performancing.com/node/153 – og læg lige mærke til at det bliver nr. 2 – overgået af… WordPress. Nu kan man selvfølgelig sige, ja men for H. WordPress er kun en blog. Men alligevel.

  Forresten bliver DasBlog også anmeldt, den har jeg tidligere haft kig på: performancing.com/node/116 jeg synes ideen med at kyle det hele op som xml er ret charmerende…

 5. pelle mener:

  Ja jo
  Hej igen,

  Mange posts 🙂

  Som udgangspunkt vil det jo stadig bare være min side som den er nu med lidt bedre blogging. Jeg er begyndt at spekulere på allerede nu, hvad der skal ske, når jeg en skønne dag bliver træt af WordPress, men det virker som om det er ret let at eksportere data fra MySQl, sådan som det er sat op.

  Men det kan godt være, at jeg skal sætte et af cms’erne op til en anden ny side, jeg skal lave her lige om lidt med flere billeder på 🙂

  Kh Pelle

 6. filolog.dk mener:

  Word Press
  Herfra kan vi kun anbefale Word Press.

  Og med dine evner burde ikke være noget problem at fortsætte med lækre collager og fikse citater på bloggen 🙂

 7. Jannic S. Jensen mener:

  Blog mig her og der
  Davsen – min eneste kommentar er- jamen hvorfor? Hvorfor sker der ingen revolutioner? Hvorfor opfinder alle den sammen tallerken? Hurm!

  Som det ser ud i øjeblikket sker der stort set intet nyt. Ã…h, jo, måske en ny indpakning, men det er stort set også det! Indholdet er stadig den samme. Men, sådan er det måske blot med den menneskelige cyklus? Vi bliver født, vi vokser op, vi får børn, vi bliver gamle, vi dør, næste generation vokser op, de får….

  Det er fint med et decideret blog-statistik-program til bloggere, men det ændrer intet ved statistikken. Den er stadig baseret på “hits”, “bits” og “dips” blot præsentaret i en ny flot GUI! Bevares jeg lever af at “opfinde den dybe tallerken” gang på gang. Det er blot ikke inoverende! Men, flot og nemt er det da 🙂

  Hurm! Tror vist der er en lille vinter depri på vej 🙂 Måske man skulle begynde at Web-logge lidt og komme af med fustrationerne.

  PS: Gå efter en “rigtigt” full-size CMS, selv hvis du stadig “kun” skal web-logge, du vil ikke fortryde det.

 8. Jannic S. Jensen mener:

  CMS
  Hej Pelle

  Ve’ ikke om du kender http://www.cmsmatrix.org/ og http://www.opensourcecms.com/. De giver da helt sikkert en liste over dem der bruges. Men, der er mange forskellige…… jvf. tallerkener og bestik…

  Pt. er jeg selv “helt tosset med” joomla.org. Se evt. joomla.dk for et dansk “community”.

  Vi er igang med konvertering af nogle kunder til systemet. Vores eget kræver for meget udvikling, som verden ser ud pt.

  Men ellers kan nævnes Drupal (grimt admin, men teknisk godt). Typo3 har du nok hørt om, men det er godt nok kompleks, men igen godt teknisk. Joomla “ser godt ud”, men er knapt så langt teknisk. Men fint fint til mindre sites.

  /Jannic

  PS: Giv et ring, så skal du få hele rumlen…

 9. Jannic S. Jensen mener:

  Blog/CMS
  Behov, behov og behov.

  Hvis behovet er at blog’e – gå efter et stykke Blog værktøj, og her må jeg erkende at WordPress står stærkt. Hvis du vil andet end at blog’e, fx have billedegallerier, let integration med dit favorit billedeadministrations program på din desktopmaskine, tekster på flere sprog, mange forskellige personer der redigere/skriver tekster, kan du ikke komme uden om en eller anden form for indholdsstyring.

  Min pointe er at, det må være behovet der afgøre det.

  Trods alt vil det være hurtigere at skrive en tekst smide ændringen op via FTP, end, først at logge på et system. Klikke for at vælge [Skriv tekst], godkende teksten og dernæst se resultatet på siden.

  Men vil du skrive beskeder via din telefon, jamen så er vi ved at være tilbage igen -> Blog 🙂

  Det er resultatet der tæller, og vejen dertil må gerne være nem.

 10. Blogbrok ∞ » Meta-reklame mener:

  […] Jeg har tidligere skrevet om en SONY-reklame, der var ret flot. Der er allerede lavet en ret forudsigelig nørd-parodi, men firmaet Tango har lavet en virkeligt fantastisk en, der dog foregår i Swansea og ikke San Fransisco. […]

Hvad mener du om det?

Du skal være logget ind for at kommentere.