Jeg glemte forresten en ting i min anmeldelse: I begyndelsen af stykket nævner Thomas Corneliussens rolle (Blake) at Jungledyret Hugo er et godt eksempel på outsourcing – idéen er undfanget i Danmark, men udført i Kina af billigere og hurtigere arbejdere. Det er for så vidt en fin ting at få påpeget.

Man skal dog lige skal huske, at det princip har været brugt lige fra de allerførste tegnefilm blev lavet. Begrebet hedder tweening og går ud på, at de nogle billeder i en tegnefilm bliver lavet af de dyre folk, resten bliver udført af lavtlønnede ansatte. Disse ansatte blev kaldt inbetweeners – de lavede det der var mellem de vigtige ting. Der bliver brugt en hel del tegninger i løbet af sådan en produktion, så der var en del at spare. Jeg tror næppe at de ansatte hos Disney der havde status af inbetweeners fik voldsomt meget i løn eller for den sags skyld havde de fede arbejdsvilkår.

Med andre ord er der som sådan intet nyt overhovedet i at lade lavtuddannede folk arbejde med delelementer i kulturelle produkter; det er brugt i Snehvide, Askepot og mange andre film.

Hvad mener du om det?

Du skal være logget ind for at kommentere.