Farvel frihed

20. September 2006

Så kan vi godt vænne os til det: Nu er det ikke nok at overvåge, befolkningen skal også opdrages. Den engelske by Middelsbrough har overvågningskameraer med højtalere så man on the fly kan skælde ud på folk der ter sig usømmeligt.

Samtidig vil Lene E med vold og magt indføre kollektiv aflytning af mobiltelefoner.

Farvel frihed, det var sjovt mens det varede…

6 kommentarer til “Farvel frihed”

 1. Mads mener:

  Nu er de højtalere vel ikke en yderligere indskrænkning af friheden i Middelsbrough. Kameraerne har været der længe, det eneste nye er at de også kan snakke. Et snakkende kamera er sjovt, noget for børn og barnlige sjæle. Alle elsker ting der kan snakke – altså kunstige ting vel at mærke. Robotter er sjove og endnu sjovere hvis de kan snakke. Se blot Aibo go Qrio, de var sjove. Men måske, bare måske kan det snakkende kamera stoppe blot én skurk mere.

 2. pelle mener:

  Hmmm… Jeg tror jeg vil spørge Mr. überboss om jeg kan få installeret et webcam og en højtaler nede i jeres lokale.

  skal du se overvågning der vil noget. Fun with Dick and Jane!

 3. Nicolai mener:

  Det minder egentlig lidt om sovjetunionen med patriotisk musik og tale. Men her er selvfølgelig tale om en videreudvikling, når man kan tale til det enkelte menneske. Jeg er sikker på, at du gerne ville nyde at sidde bag det kamera og råbe til alle de idioter, der ikke kan opføre sig ordentligt, det ville jeg i hvert fald, men på længere sigt (og kort for den sags skyld) har du ret i, at det ikke er særlig smart!

 4. pelle mener:

  Det er det smukke ved overvågning – det er fedt så længe man selv har magten.

  Når man en skønne dag (nat) vandrer ned ad Istedgade og bliver stoppet af to jyske politibetjente fordi “to unge mænd i cowboybukser har hoppet på et biltag” begynder det at blive lidt belastende.

  Med mindre selvfølgelig at man har sit eget kameare med og kan bevise at man ikke var på stedet i gerningsøjeblikket.

 5. Nicolai mener:

  Ja, den var god! Cowboybukser! Men mon ikke reel tv-overvågning ville have frikendt os i den sag? Det håber jeg, selv om jeg ikke rigtig kan huske andet fra den nat, end at Niels Hausgaard sad og smilede i baren.

  Det der med at gå rundt med sit eget kamera hele tiden lyder som en konstruktiv løsning. Man kan jo evt. lægge båndede ud på Youtube bagefter, så kan alle følge med… Er det ikke sådan man skal bruge det sted?

 6. pelle mener:

  Niels Hausgaard sidder vist altid og smiler 🙂

  Det kan da godt være der skal streames live fra vores næste bytur.

Hvad mener du om det?

Du skal være logget ind for at kommentere.