Fascisme, islamisme, naivisme

5. September 2006

Jeg har set at Karen Jespersen og Ralf Pittelkow har begået en ny bog, hvori det blandt andet fremgår, at et kompromis med islamisterne kan sammenstilles med de forhandlinger briterne havde i 30’erne med de fascistiske regimer.

Blandt de naivister, der bliver fremhævet er Uffe E, Niels H og Mogens L (samt en stak andre fremtrædende personer). At rublicere samtlige udenrigsministre i perioden 1982-2001 fremstår – ja lad os bare kalde bruge det ord – en anelse dristigt?

I modsætning til fascisme, der var en halvhjernet, autoritær ideologi der vedrører en central stat, er islamisme – så vidt jeg er orienteret – ikke en central styreform?

Hvem er det lige man “forhandler” med, hvis man kalder Jyllandspostens karikaturer for platte? Al-Qaida?

Umiddelbart kan jeg ikke helt gennemskue hvad fx Saudiarabien og Osama-drengen har med hinanden at gøre – og saudierne er da ellers pænt fanatiske. Jeg synes mere det er Karen og Ralf der fremstår naive og primitive i deres samfundssyn.

Men ok, Karens sidste tid som indenrigsminister var jo heller ikke ligefrem kendetegnet ved hverken mildhed eller indsigt.

2 kommentarer til “Fascisme, islamisme, naivisme”

  1. Riem mener:

    Tak Pelle, lige mine ord 🙂

  2. pelle mener:

    Sku’ det være en anden gang!

Hvad mener du om det?

Du skal være logget ind for at kommentere.