Græsted greatest live

15. October 2007

Jeg var søndag d. 14/10 en tur i Imperial for at høre/se Græsted greatest live. Lad mig sige det med det samme: Jeg gik derfra både glad og skuffet.

På papiret så det godt ud da deltagerlisten talte Souvenirs, Peter Belli, Daimi(!), Allan Mortensen og mange andre der har været en tur forbi Wikke & Rasmussens univers. Sætlisten var også ganske imponerende: Hannibal & Jerry, Brug dit hjerte som telefon, Ridder Lykke, Voldsom Volvo, Jeg vil ha’ en baby, Holbæk og andre storslåede hits.

Det var blandt andet lykkedes arrangørerne at lokalisere den tidslomme Allan Mortensen bor i, så han gav den fuld gas til Voldsom Volvo iført stram krølle og leopard-jakke.

På plussiden talte også den pandekagetrio, der stammer fra Der var engang en dreng samt en hyperenergisk Al Agami.

Enkelte overraskelser blev det også til – Dieters Lieder var samlet til lejligheden og spillede Dig og mig. Jeg skal være helt ærlig; jeg troede qua det kastrattoneleje sangen ligger i, at det var en sang med Shit & Chanel. Døm selv. Jeg skal ikke udelukke at der i den sang ligger et par gode toner og kæmper for deres gode rygte, men desværre kunne de hverken dengang eller nu overvinde den bastante lydmur af firser-kitsch.

Det var dog flere ting der ikke var helt i vinkel. Udover nogle ret bizarre kiks med teknikken var koncerten ikke specielt vellykket gennemført. Adskillige sangere havde ganske tydeligt ikke øvet sig voldsomt på materialet (der var betragtelige brølere fra blandt andet Kaya B, Peter B og Dario C) og lyden var mikset til optagelse, ikke livebrug. Det er dog hvad det nu er og hvad man må leve med i den slags store opførelser.

Det mest irriterende var dog at selve koncertens format ikke var gennemtænkt. Når man vælger at holde en koncert i en biograf i stedet for en koncertsal har man truffet et markant valg. Når man samtidig vælger at lade værterne tale via lærredet og filmer undervejs, sender man også et kraftigt signal. Det kunne man snildt have fået mere ud af. Helt åbenlyst kunne man have valgt at lade de oprindelige musikvideoer køre i baggrunden, men man kunne også have mikset langt mere aktivt.

6 kommentarer til “Græsted greatest live”

 1. Nicolai mener:

  Interessant at læse og høre om Dieters Lieder. Ærgerligt, at det ikke er beskrevet, hvorfor de holdt op, men det har de måske ikke lyst til at komme nærmere ind på.

  “Dig og Mig” er en klassesang. Den har en tekst, der er så simpel og poetisk, at jeg ville ønske jeg selv havde skrevet den. Og produktionen passer perfekt til den. Det er faktisk en 100 procent-sang. 80’ere eller ej.

  Men jeg udfordrer dig (og mig) til at lave en bedre version! Det skal da ikke være for det.

 2. pelle mener:

  Eftersom bandet ophørte med at eksistere i ’89, er den nærliggende konklusion, at lydmuren gik i opløsning samtidig med Berlin-ditto?

  Det er lige før det irriterer mig, at Christian Monggaard er vild med forestillingen. Han har dog skrevet en bog ved navn Så er der kronhjort Kurt, så helt uvildig er han nok ikke.

  Med hensyn til at lave en bedre version – mener du af temaet som sådan eller af den specifikke sang? Hvis det drejer sig om selve sangen ville jeg nok barbere den ned til lidt mindre end minimum og så tage den derfra. Hvis man ikke kan få en sang til at lyde godt i sin grundform (fx guitar og sang) skal man nok bare lade være.

 3. Nicolai mener:

  Jeg ville kunne få den sang til at lyde godt selv skåret ned til , ja jeg fristes til at sige kor, men der er vist ikke noget, men så da til sang af hvert andet eller tredje ord…

 4. pelle mener:

  Har jeg fået skrevet mig ind i et hjørne, hvor jeg har lovet at jeg gerne vil spille den som cover. Argh!

  Men fair nok, lad os se om vi kan få den skrabet fri for alt det overflødige og finde en kerne i den.

 5. Nicolai mener:

  Rolig, du har ikke fået dig skrevet ind i noget!

 6. pelle mener:

  Alletiders. Tjener, to kolde fra kassen…

Hvad mener du om det?

Du skal være logget ind for at kommentere.