Koncertergænger igen

14. April 2008

I løbet af sidste uge har jeg fået revanche for en længere periode, hvor jeg ikke har været så aktiv koncertgænger. Tilmed har koncerterne været ret forskellige i stilarter: balkan ska/klezmer, pompøs pop og hillbilly country.

Den første koncert var arrangeret af Balkanfestudvalget der huserer på Stengade 30 og var en opfølger på en fantastisk koncert i begyndelsen af januar. Konceptet er ret simpelt: Find en stak bands der spiller balkan-ska og klezmer, del slivo ud til folket og giv den max gas. Og jeg skal lige love for at de forskellige bands gør hvad de kan. At Stengade 30 samtidig er det sted der minder mig mest om min russiske studietid med koncerter på skumle barer, gør bare oplevelsen mere autentisk.

I den helt modsatte ende af spektret var koncerten med Rufus Wainwright. Den fandt sted i cirkusbygningen, der nu omstunder er udliciteret til det svenske totalkoncept Wallmann. Sidste gang jeg så Rufus var det i Det Kongelige, hvor han havde slæbt et 11-mandsorkester med. Denne gang optrådte han solo, hvilket gjorde at det var et markant anderledes sæt, der blev præsenteret. Jeg tror ikke det er voldsomt sandsynligt, at jeg opsøger Wallmanns saloner af fri vilje en anden god gang, men det var en smuk koncert ikke desto mindre.

For at blive i det nordamerikanske hjørne var jeg så til Hayseed Dixie-koncert på Loppen. De fik maltrakteret alt fra Black Sabbath, Motörhead, Scissor sisters, Bangles og meget meget mere. Normalt er jeg ikke typen der går til country-koncerter, men i deres fortolkning er der dømt fest!

Og når jeg nu har sagt, at jeg sjældent går til country-koncerter, kan jeg ligeså godt afsløre, at jeg lørdag skal til Mark Knopfler-koncert. Jeg ved egentlig ikke helt hvorfor eller hvordan Nicolai fik mig overtalt, da jeg hverken er specielt vild med Dire Straits eller solo-tiden.

4 kommentarer til “Koncertergænger igen”

 1. Nicolai mener:

  Jeg forstår heller ikke hvordan, det gik til, eller hvorfor. Skulle du virkelig være mere åben og mindre fordomsfuld end mig?

 2. pelle mener:

  Ã…benbart. Og det siger en del om én af os!

 3. Nicolai mener:

  Den må du lige uddybe. Jeg er ikke sikker på, hvem af os du hentyder til.

 4. pelle mener:

  Gæt…

Hvad mener du om det?

Du skal være logget ind for at kommentere.