Med Mark i Røvballeland

21. April 2008

Nogle gange tager man til koncerter og forventer ikke specielt, bortset fra måske en positiv overraskelse. Koncerten med Mark Knopfler var en af den slags. Bort set fra at jeg mildest talt ikke blev positivt overrasket.

At publikum var en flok bonderøve hvis pludselig død i tilfælde af en terrorbombe ville koste et bestemt folkeparti et kredsmandat i Løgumkloster, skal bandet ikke klandres for. De skal som sådan heller ikke klandres for at gå på kl. 20.03, omend det må betragtes som en kende usportsligt.

Det, de skal klandres for, er alt andet. Musikken var gudsjammerligt kedelig! Første nummer mindede i betænkelig grad om et nummer med Shubidua om en skotte der laver sin egen whisky. Og første nummer var desværre toneangivende for hele koncerten.

Den eneste større musikalske ændring var (ifølge kendere), at der var kommet en multi-instrumentalist med, der spillede på violin, fløjte og et par strengeinstrumenter. Den ændring der kom ud af det var, at et par numre havde fået påklistret lidt fløjtefanfare som intro, men desværre blev der (så vidt jeg kunne høre) ikke refereret til intro-temaerne ellers.

Om Mark Knopflers indsats i øvrigt må man bemærke, at manden er røvsyg på scene, ikke taler mellem numrene og tilsyneladende også har begyndende slidgigt. I hvert fald haltede de hurtigere dele af Sultans of Swing og andre hurtigere sange gevaldigt.

Når man dertil lægger, at ingen i bandet har brugt de sidste 20-30 års uendelige repetition af det samme repertoire til at øve hverken crescendo eller kadence, står man tilbage med indtrykket af at Mark Knopfler nok bare ikke er noget specielt.

5 kommentarer til “Med Mark i Røvballeland”

 1. Mads Kristensen mener:

  Jeg så Mark Knopfler for godt og vel 5 år siden i Forum og det var også en utrolig kedelig oplevelse. Det går så langsomt at man ufrivilligt venter på at han begynder at savle. Sørgelig affære.

 2. pelle mener:

  Det er måske derfor han ikke åbner munden helt, men bare står og mumler 🙂

 3. Nicolai mener:

  Ak ja, jeg føler lige som, jeg skal skrive et eller andet, når jeg nu har lokket dig med til koncerten.

  Jeg syntes også, det var en skuffende oplevelse denne gang, alt var skuffende, vel undtagen musikken, men nu er jeg vel også en slags fan. Når det hele virker efter hensigten, synes jeg musikken er utrolig stemningsfuld og følelsesladet. Hans tekster er gode og mange af dem temmelig humoristiske, de har i hvert fald inspireret mig til mine tekster, og du spiller da trods alt i band med mig, Pelle…

  Men alle de ting, der var galt… For det første publikum. Jeg følte mig virkelig fremmedgjort i det selskab, for jeg føler ikke, at jeg har noget til fælles med dem. Mon hans publikum er ens i alle lande? De der sidde-koncerter, der. De er også frygtelige, jeg synes, at de bønder skal have lov til at danse den gang om året, de er til koncert (jeg ville også have “danset”. Og hvis folk talte sammen forstyrrede det ens oplevelse af musikken, samtidig med at man selv havde lyst til at tale, men vidste, at det ville ødelægge det for folk. Det ville have virket bedre i Store Vega.

  At Mark Knopfler er kedelig på en scene er ingen hemmelighed, det tror jeg ALLE ved på forhånd, så det kan man næsten ikke tillade sig at klage over. Det er dog ikke sådan jeg selv tilstræber at vores koncerter skal være. De siger jo selv, at det er fordi, de koncentrerer sig.

  At de spillede dårligt sammen vil jeg tillade mig at bestride. For det første er det jo subjektivt, for det andet er der mange kendere (altså også folk, der selv spiller), der mener, at det fungerede bedre i år, og at de er rigtig tight. Så jeg tror, der kommer noget subjektivitet ind i billedet, at man ikke kan lide den måde de spiller på.

  Men hvordan skal jeg nu komme videre? Jeg har besluttet mig for, at jeg ikke bare kan opgive Mark Knopfler, han har givet mig så mange gode oplevelser, den bedste koncert var i 1996, den var altså god!! Jeg tror næste gang, jeg må gå til konderten alene og købe en billet gennem hans hjemmeside på de første rækker, og så sidde sammen med nørderne og se om man så ikke kan komme bedre “ind i musikken” og måske opleve den smule interaktion, der er mellem band og publikum. Jeg håber.

  Jeg synes i øvrigt deres vokaler var fantastiske denne gang, koret, harmonierne eller hvad det hedder.

  Læs i øvrigt om bandets oplevelse af koncerten her: http://www.guyfletcher.co.uk/cms/index.php/page/19th%20April%20-%20Copenhagen%20-%20Forum og her: http://www.guyfletcher.co.uk/drfletch/index.php

 4. pelle mener:

  Skal vi ikke bare sige at der er flere meninger om hvordan koncerten var.

  Gaffa opsummerer:

  De fleste af numrene blev ved for længe ““ to timers koncert divideret med 17 numre ““ for at give plads til stjerneguitaristen, hvis spil desværre undertiden gik fra at være musikalsk motiveret og ditto interessant til bare at være ren guitarporno. En stor del af de mange soli burde nok være parkeret i 80″™erne ligesom det legendariske Knopfler-pandebånd. Kilde

 5. Nicolai mener:

  hæ hæ…

Hvad mener du om det?

Du skal være logget ind for at kommentere.