I sidste “afsnit” fandt vi ud af, at links og tekst er en god ting. Nu skulle man tro, at det hellige site var vel indekseret, men helt så simpelt er det jo ikke.

Først og fremmest skal man tænke på, at alle brugere ikke er ligesom dig selv. Ã…rh hvad?!? Ã…rh jo!

Jeg bruger fx min mobiltelefon til at browse hver eneste gang jeg står i en metro, en kø eller bare keder mig. Der findes programmer (browsere) der er udviklet alene til det formål. Min favorit hedder Opera mini og fås i enhver velassorteret linksamling.

Jeg bruger den tit til at finde ud af diverse mystiske oplysninger via wikipedia, tjekke adresser og tilfældige her og nu-ting. Og det er bestemt ikke altid kønt, hvad man ser.

Jeg blev for nyligt spurgt om prisniveauet på en bestemt restaurant i København. Intet er vel lettere at tjekke deres eget site?, tænkte jeg. Men det var det: De kære væsner har lavet et site, der sikkert er både velment og kønt.

Desværre virker det bare ikke lige, hvis man ikke har flash installeret:

Kendt restaurants hjemmeside

Nu er det jo ikke kønt at mobbe folk, så jeg skal nok undlade at nævne hvilken restaurant med to michelin-stjerner, der har fået lavet deres site i en frokostpause i nærmeste pølsevogn.

I dette tilfælde er det måske ikke så vigtigt, men nu er det jo ikke alle, der er så kendte, at de kan tillade sig den luksus aktivt at fravælge besøgende. Jeg har intet mod flash eller grafik, men det er godt nok ikke en særskilt effektiv måde at tiltrække nye kunder ud fra et søgemaskine-synspunkt da Google ikke kan “læse” hvad der står i de grafiske elementer.

Helt konkret ser det, Google ser således ud:

Koden til kendt restaurant

Hvis du synes det ser sort ud, synes Google det nok også.

2 kommentarer til “Søgemaskineoptimering for begyndere – del II”

  1. Mads mener:

    Jeg synes, det ser lidt sort ud, men er Google ikke lavet til at netop at håndtere det, der ser sort ud? Lidt ligesom fyrene i Matrix, der ikke ser kode, men grafik?

  2. pelle mener:

    Jeg tror du ville blive forbløffet over at se hvad der bliver og ikke bliver fundet af vores gode venner hos Google.

Hvad mener du om det?

XHTML: Du kan bruge flg. html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>