Står man i den heldige situation at man ejer en smartphone eller en tablet (vi kunne forestille os fx en iPhone eller iPad) og har brug for at hælde film man over på den, er der heldigvis råd for det, selvom det ikke altid er ligetil. Har man børn er under alle omstændigheder meget smart at få yndlings-DVD’en lagt over på et fast medie, der ikke bliver ridset.

Lad mig med det samme understrege at så længe du gør det med materiale, du selv har købt, er det lovligt. Det forhindrer dog ikke mange af de store selskaber i at prøve at forhindre at folk gør det. Fx tog det mig ret lang tid at komme uden om den beskyttelse der er lagt på Cars 2. Hvorfor filmselskaberne forsøger at gøre livet surt for folk, der rent faktisk køber varen i stedet for at downloade den ulovligt, kan jeg ikke helt regne ud.

Jeg er selv den glade ejer af en mac og bruger open source-værktøjet Handbrake til den slags. Der findes sikkert mange andre, men Handbrake er ret godt.

Man lægger – tada – ud med at smide en DVD ind i maskinen og åbner Handbrake. Dernæst vælger man den mappe der hedder VIDEO_TS. Man skal i reglen ikke dobbeltklikke på mappen, men bare vælge “open”. Skal man vælge en konkret fil, plejer jeg at vælge VIDEO_TS.IFO. Det ser henh. sådan ud:

Hvordan man åbner selve mappen

Hvordan man åbner selve mappen

Uden at åbne en konkret fil.

Med valg af konkret fil

Med valg af konkret fil

Så går Handbrake i gang med at scanne, det tager typisk et par minutter på min maskine (der er halvandet år gammel).

Sådan ser det ud når den scanner din DVD

Sådan ser det ud når den scanner din DVD

Efter lidt tid skal man så til at lave selve filen. Jeg plejer at lade default-værdierne stå og gemme det direkte på skrivebordet – det er letter når man skal have det videre over i iTunes (eller hvad man nu bruger til sin dippedut).

Der er mulighed for at skifte indstillinger for fx frame rate, codec og lignende

Der er mulighed for at skifte indstillinger for fx frame rate, codec og lignende

Her skal man så huske at de fleste DVD’er udgives med enten flere undertekster eller, hvis det er børnefilm, men synkronisering på flere sprog. Undertekster findes i fanen Subtitles, sprog under audio:

Huske vælge det rigtige sprog og undertekst

Huske vælge det rigtige sprog og undertekst

Efter et stykke tid (hvor man fx kan skrive blogposts i WordPress) er Handbrake færdig:

Opgaven er udført

Opgaven er udført!

Nu kan man så gå videre og lave operationen en gang til med en ny DVD

Videre til næste DVD

Videre til næste DVD

Skal man have filen ind i iTunes gør man det ved at vælge Arkiv og dernæst Føj til bibliotek:

Ind i iTunes med filen

Ind i iTunes med filen

Derfra kan man så overføre den til sin iPhone/iPad/iPod. Voila!

PS: Når man først har lagt den ind i iTunes kan man bare slette den fil der ligger på skrivebordet.

Hvad mener du om det?

Du skal være logget ind for at kommentere.